műfű lerakás tippek

Hogyan kerüljük el a látható illesztéseket a műfűben

Manapság a legtöbb ember saját maga szeretné telepíteni a műfüves kertjét, ezért készítettük el ezt a teljes barkácsútmutatót.

A műfű telepítés lépései a megfelelő szerszámokkal és jó minőségű termékekkel egyszerűek, de a legtöbb embernek a fugák jelentenek nehézséget, mivel ezek láthatatlanná tétele a legnehezebb feladat. Ha nem kíván bajlódni a telepítéssel, mgéis tökéletesen lerakott műfüvet szeretne élvezni keresse a zoldkoronagarden.hu szakembereit.

Hogyan lehet elrejteni a műfüves illesztéseket?

Ha eltávolította a meglévő gyepszőnyeget, lefektette az aljzatot, felhelyezte a gyomos membránt, és méretre vágta a gyepet, akkor készen áll a fektetés megkezdésére.

Miután előkészítette a felületet, elsimította, lefektette a geotextíliát, és a tekercseket a kertjének megfelelő méretre vágta, következik a fontos rész a fugák elkerüléséhez:

1. A szálirány

Az első dolog, amit az illesztések elkerülése érdekében ellenőriznie kell, az a szálirány, győződjön meg róla, hogy a fűtekercseket úgy fekteti le, hogy a szálirány ( szálak) iránya azonos legyen. Ez simábbá és szebbé teszi az eredményt.

2. Vágjon le (legalább) 3 szálat a szélétől

Miután meggyőződött arról, hogy a tekercsek ugyanabba az irányba néznek, ezután el kell kezdenie a gyártási szélcsík eltávolítását mindkét gyepdarabról, 3 szemet mindkét szélétől.

A 2 tekercs műfű egymáshoz illesztésekor ügyelni kell arra, hogy a két darab közötti rés megegyezzen az öltésszélességgel (magának a fűnek az öltések közötti távolsága).

Ha biztosra akar menni, hogy a tekercsek között a megfelelő távolságot és a peremtávolságot tartsa, akkor szögekkel megakadályozhatja a fű mozgását.

3. Vágja le a szemek között

A vágási lépéssel óvatosnak kell lenni, ha a szemek közül vág, akkor a fonalak le fognak válni a tekercsről, és ez a későbbiekben üres sorhoz vezethet, ami nem nézne ki jól. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a szemek között vágjon.

Így a tekercsek tökéletesen szinkronban lesznek, mielőtt a ragasztóval összekötné őket.

4. A tekercsek összevarrása ragasztóval

A tekercsek összeragasztásakor ügyelni kell arra, hogy a tekercsek távolságai jól el legyenek osztva a varrószalag tetején, középen találkozzanak.

A tekercsek elhelyezése után szögeket szeretne használni, ezek megakadályozzák, hogy a fű mozogjon és tönkretegye az elhelyezésüket.

A füvet vissza kell hajtania, hogy a ragasztót a varrószalaghoz adja, meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő mennyiségű füvet hajtotta vissza (a varrószalag szélességének fele az egyes tekercsekből, amelyeket össze fog ragasztani).

5. Ragassza a füvet

A következő lépés a fű előző lépésben összehajtogatott darabjainak visszahelyezése lenne, ehhez azt tanácsoljuk, hogy ne egyedül végezze el, mivel ez egy nagyon fontos lépés. Az egyik személynek a hajtogatott oldalt kell elhelyeznie, a másiknak pedig ügyelnie kell arra, hogy a tekercsek egyenesek legyenek, hogy elkerülje a fű bármelyik oldalának egyéb hibás kinézetét. És ügyeljen arra, hogy a 2 tekercs között nagyon kis távolságot hagyjon (a 2. lépésnél említett mérőöltés távolságot).

6. Ecsetelés a telepítés után

Fontos, hogy ezt a lépést nagy körültekintéssel és idővel végezze el. A kapkodás dudoros foltokat eredményezhet a felületen.