linképítési technikák 2023

Melyek a legjobb linképítési stratégiák 2023-ra?

Bár a linképítés nem sokat változott az évek során, mégis elengedhetetlen, hogy tisztában legyél a SEO legújabb linképítési technikáival.

A hagyományos módszerek közül néhány még ma is működik (bár néhány már rég kihalt). Ahelyett, hogy csak az új linképítési technikákra koncentrálnánk, a leghatékonyabb, mégis egyszerű, ma is működő linképítési technikákat fogjuk megvitatni. Ennek ellenére íme néhány a legjobb linképítési stratégiák közül, amelyeket az emberek 2023-ban is használnak.

Backlink „vadászat”

A backlinkek „vadászata” hagyományosan azt jelentette, hogy a weben keresgélünk olyan releváns oldalakat, amelyekről linkeket szeretnénk építeni. A mai technológiával ez azt jelenti, hogy a versenytársak backlinkjeit kémleli!

A kiválasztott SEO-eszközök segítségével keresse meg a versenytársa domainjét. A jelentés valószínűleg megmutatja a backlink-profiljuk áttekintését, a hivatkozó domaineket, a domainek számát és még sok mást.

Most nézze meg a hivatkozó domaineket. Jegyezze fel, hogy mely domainek tűnnek relevánsnak az Ön webhelye szempontjából. Ezután jegyezze fel a tényleges URL-forrást (az oldalt vagy a bejegyzést), és nézze meg, hogy van-e lehetőség arra, hogy Ön is szerepeljen ugyanebben a forrásban.

Néha a forrás megkeresése azt eredményezheti, hogy Ön is kap egy linket. Máskor pedig csak egy listát kaphatsz azokról a domainekről, amelyeket megcélozhatsz a tartalommarketingeddel vagy a kapcsolatfelvétellel.

Segítsen egy riporternek

A Help a Reporter Out (HARO) lényegében egy ingyenes előfizetés, amely értesítést küld Önnek, ha újságírók és kiadók forrásokat keresnek. Kap egy e-mailt, amikor valaki információt keres egy témáról, és akkor válaszolhat a két fillérjével annak reményében, hogy megjelenik.

A cikkben való megjelenés sosem garantált, de a HARO egy olyan módszer, amely számos iparágban jól bevált. A legfontosabb, hogy a lehető leggyorsabban válaszoljon, barátságos nyitómondattal kezdjen, és értékes és pontos tanácsokat adjon.

A HARO az egyik legjobb minőségi linképítési technika, amely segíthet abban, hogy olyan, nagy tekintélyű oldalakról is backlinkeket kapjon, amelyek általában nem linkelnének könnyen.

Törött backlinkek javítása

Az Ön webhelyére mutató törött backlinkek talán a legjobb „alacsonyan lógó gyümölcsök”, ha linképítésről van szó. Ezek olyan webhelyek, amelyek már hivatkoztak az Ön webhelyére, de talán az eredeti oldalt eltávolították, vagy egy technikai hiba okozta a törött linket.

A törött linkek építéséhez SEO-eszközöket használhat. Ezután üzenetet küldhet a domainnek, és kedvesen megkérheti, hogy adják hozzá újra a linket az Ön webhelyéhez, vagy más módon gondoskodhat arról, hogy az eredeti forrás élővé váljon. Néha ez csak egy kisebb figyelmetlenség, és újra hozzáadják a linkedet az eredeti forráshoz vagy egy új forráshoz.

Hozzájáruló státusz elérése

Sokan ismerik a vendégküldéseket (más releváns oldalakon való közzétételt), mint a linképítés egyik módját. De fárasztó és elkeserítő lehet új partnerségek kialakításával próbálkozni és cikkeit több webhelyre eljuttatni.

Egy jól működő, de gyakran figyelmen kívül hagyott backlink-stratégia a közreműködői státusz elérése. Ez azt jelenti, hogy időt kell szánnia arra, hogy partnerséget alakítson ki néhány kulcsfontosságú weboldallal, amelyeknek rendszeresen írhat. Ez segít garantálni a publikációs helyet, és lehetővé teszi a bizalom kiépítését, ami több backlink elhelyezést jelenthet.

Ehhez lassú és folyamatos megközelítésre van szükség. A hálózatépítés, a fórumokon való értékmegosztás, a nagyszerű tartalmak közzététele a saját blogodon, valamint az eseményeken való linképítés a rendezvényeken való részvételből származó kapcsolatok kihasználásával mind nagyszerű módja annak, hogy megpróbálj hozzájárulási lehetőségeket szerezni. Ez a lábmunka hosszú távon igazán kifizetődő lehet.

Ügyeljen arra, hogy kihasználja a belső linkelési lehetőségeket, amikor vendégposztokból származó visszahivatkozást szerez, így más belső oldalak is részesülhetnek a tekintély növekedésének előnyeiből.

Maradjon a „best of” trendek élén

Úgy tűnik, mintha minden nap lenne egy új trendi téma – legyen szó világhírekről, technológiáról, popkultúráról, ételekről és más témákról. Ezek lehetőséget kínálnak arra, hogy vonzó, linkre érdemes tartalmat hozzon létre.

A Google Trends kiválóan alkalmas arra, hogy megtaláljuk a trendi témákat, és kihasználjuk ezt a lendületet. Egyszerűen használja a keresőmotort a forró témák felfedezéséhez, majd ezeket a témákat új tartalommá alakíthatja.

A „Best of” blogbejegyzések remek kezdetet jelentenek. Ha például azt látja, hogy a „blokklánc” trendi, egy olyan cikk, mint „A legjobb blokklánc technológia, amit 2023-ban ismernie kell” okos téma lehet. Egy másik lehet a „Legjobb blokkláncplatformok játékfejlesztők számára” vagy hasonló.

A trending témák megcélzása eredendően kereshetővé teszi a tartalmát. A „legjobb” kifejezés használata pedig kattinthatóbbá teszi azt. Ez a nyerő kombináció, amikor olyan tartalmak létrehozására kerül sor, amelyek vonzóak, vonzóak és linkeket eredményeznek.